Indlæg

Kosmetisk ler historie

Posted by:

Grønt ler til problematisk og fedtet hudKosmetisk ler, kendt også som “medicinsk ler” er et mirakelpulver, som har været kendt hos egypterne, grækerne, romerne, indianerne og kinesere i mange århundreder for dets uvurderlige egenskaber. Den første registrerede brug af “medicinsk”ler går tilbage til det gamle Mesopotamien.
Historien om dette vidunderlige stof begyndte næsten med menneskets skabelse. Sundheds- og skønhedsegenskaberne i kosmetisk ler blev brugt i kampen mod kolera, dysenteri, betændelse og andre sygdomme. Selv syge dyr søger mod vandområder med lerjord, da de instinktivt ved at leret overfører sine helbredende egenskaber via vandet.
I fortiden var egypterne meget ressourcestærke mennesker. Nogle af de ting, de fandt på, var meget innovative og nyskabende, selv efter nutidens standarder. Og kosmetik var en af ​​disse ting.

Leret var det vigtigste ”rengøringsmiddel” til huden og håret, både for faraonerne og for den fattige befolkning.
De gavnlige egenskaber hos kaolin (det hvide ler) var også kendt i det gamle Grækenland hos Hippokrates i det fjerde århundrede f.Kr.

Romernes livsstil var helt grænseløs, og de havde også adskillige specielle former til deres kosmetik. De efterlod ingen tvivl om deres prioriteter i livet med de verdenskendte romerske bade, hvor de også tog bad i mudder.

Oldtidens kvinder har brugt ler til at vaske deres hår og ansigt med, og i dag lærer østeuropæiske kvinder de gamle mudderopskrifter der hjæper dem til at få et tæt, levende og glansfuldt hår, af deres bedstemødre. Når ansigtet bliver vasket med kosmetisk ler, holder huden sig fri for rynker og andre skønhedsfejl længe .

0
  Relaterede indlæg
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin
UA-30127026-1